Veel eisen aan Hyaluronzuur lipfillers

Weinigen hebben gemist dat je met lipfillers grote en dramatische lippen kunt krijgen. Tegenwoordig weten velen ook dat je lipfillers kunt gebruiken om de vorm en het volume van de lippen die je al hebt te verfijnen.  In de afbeeldingen is een voorbeeld te zien waarbij de lippen zijn behandeld om een ​​klein beetje extra volume en vorm toe te voegen.  

Het gaat echter niet alleen om de visuele aspecten. 

Veel mensen willen graag een natuurlijk gevoel aan de lippen behouden.  Hoe zorg je ervoor dat de lippen na de behandeling aanvoelen als ‘gewone lippen’, bijvoorbeeld als je je partner kust? 

Een ander belangrijk aspect is duurzaamheid. HA-lipfillers zijn niet permanent en dat is een van de positieve dingen; Als je het uiterlijk van je lippen wilt veranderen en na verloop van tijd misschien wat meer definitie wilt toevoegen, kun je dat eenvoudig doen. Toch geven velen de voorkeur aan fillers die minstens enkele maanden meegaan. Maar gaan ze echt zo lang mee?

Van groot belang is veiligheid en bijwerkingen. Wat wordt er in de lippen geinjecteerd en is het veilig om te gebruiken? 

Lees hieronder wat de fabrikanten hebben gedaan om de best mogelijke lip filler gels te creëren. 

Waarom hyaluronzuur, HA, gebruiken in lipfillers?

Hyaluronzuur is om vele redenen een veelgebruikt ingrediënt geworden in zowel medische producten als huidverzorging. Een van de functies in het lichaam is het binden van water en het smeren van bewegende delen, zoals spieren en gewrichten. Door zijn weefselvriendelijkheid is het een uitstekende vochtinbrengende crème in huidverzorgingsproducten en wordt het zelfs omschreven als “de vochtinbrengende crème van de natuur”. 2

Bovendien is hyaluronzuur biocompatibel, biologisch afbreekbaar  en veroorzaakt het geen immuunreacties. Dit zijn belangrijke redenen waarom het ook als een goed materiaal wordt beschouwd om in vulstoffen te gebruiken. 

Creëert een duurzame vulgel

Het natuurlijke hyaluronzuur dat in het lichaam wordt aangetroffen, wordt binnen een paar dagen gevormd en afgebroken. Om het in fillers langer mee te laten gaan, gebruiken fabrikanten technologieën om de hyaluronzuurmoleculen met elkaar te verknopen. 

Het resultaat is een gel die, eenmaal geïnjecteerd, een resultaat oplevert dat tussen de 3 en 24 maanden aanhoudt. 

Een gel creëren met de juiste eigenschappen voor de lippen

De juiste HA-lipfillergel moet echter niet slechts enkele maanden meegaan. Om een ​​natuurlijk uiterlijk en gevoel te geven, moet het ook tamelijk zacht zijn, aangezien de lippen zacht zijn. Toch moet het stevig genoeg zijn om een ​​ronde en dikke vorm te behouden. Het zou niet zo geweldig zijn als de filler gewoon plat zou worden en platte lippen zou creëren. De ideale gel zorgt er ook voor dat de lippen na de behandeling aanvoelen als natuurlijke lippen. 

De enige manier om vast te stellen of een HA lipfillergel de juiste eigenschappen heeft, is door deze te testen.  

Natuurlijke uitstraling en volheid van de lippen

In een onderzoek was 96% van de patiënten het erover eens dat hun lippen er natuurlijk uitzagen na lipinjecties . 64% was 12 maanden na de behandeling nog steeds tevreden met de volheid van hun lippen. 

Ook in dit onderzoek was 96% van de deelnemers het ermee eens dat hun lippen er na de behandeling natuurlijk uitzagen. 

Toen de deelnemers werd gevraagd naar het gevoel van hun lippen, was 94% het ermee eens dat hun lippen na de behandeling een glad, sensueel gevoel hadden en 98% was tevreden met de kusbaarheid van hun lippen. 

Toen de partners naar hun mening werd gevraagd, zei 90% dat ze tevreden waren met het uiterlijk van de lippen van hun dierbaren. 73% was het er zelfs mee eens dat de lippen na de behandeling een meer kusbaar en natuurlijker gevoel hadden! 

Bijwerkingen werden zorgvuldig gedocumenteerd in het onderzoek. Alle behandelingsgerelateerde bijwerkingen waren niet ernstig en bijna allemaal (96%) waren mild. 

Raadpleeg altijd een gekwalificeerde Cosmetisch Arts KNMG

Als u overweegt uw lippen te laten behandelen met Hyaluronzuur lipfillers, raadpleeg dan een gekwalificeerd Cosmetisch Arts KNMG