Het effect is zichtbaar enkele dagen na de behandeling en na 2 weken is het resultaat optimaal. Het resultaat is echter niet blijvend. De duur van het resultaat is per persoon verschillend en varieert van 3-6 maanden. Daarna kan men de behandeling herhalen. De ervaring leert dat naarmate men vaker is ingespoten de behandelfrequentie afneemt en dus het resultaat langer aanwezig blijft.

Waardoor ontstaan rimpels?

Steeds wanneer u lacht, fronst, zich concentreert of uw ogen half dichtknijpt, trekken uw gezichtsspieren zich samen waardoor rimpels en lijntjes ontstaan. Naarmate u ouder wordt, neemt de elasticiteit van uw huid af en kunnen deze lijnen dieper worden en blijvend op uw gezicht worden geëtst. Met name fronslijnen tussen de wenkbrauwen kunnen opvallen, waardoor het eruit ziet alsof u boos en ongerust bent, zelfs wanneer dat niet het geval is.

Wat houdt behandeling met Botox | Azzalure in?

Botulinetoxine type A is een van nature voorkomend bacterieel eiwit. Vlak onder de huid worden kleine dosissen van deze stof geïnjecteerd in de spieren, die voor het verminderen van de rimpels worden behandeld.  Hierdoor worden met de name de zenuwimpulsen geblokkeerd, waardoor deze spieren die verantwoordelijk zijn voor het overmatig samentrekken , dat de rimpels veroorzaakt, zich kunnen ontspannen. De andere zenuwfuncties – zoals de gevoeligheid van de huid voor aanraking – worden niet aangetast. De behandeling bestaat uit 5 injecties boven en tussen de wenkbrauwen. De procedure veroorzaakt een minimaal ongemak en u kunt uw normale activiteiten alweer snel na de behandeling hervatten.