Rimpelbehandeling/Fronsrimpel

Wat zijn fronsrimpels?

Fronslijnen zijn de verticale lijnen die tussen de wenkbrauwen ontstaan ​​als we fronsen. Als we jong zijn, verdwijnen de lijnen als we onze gezichtsspieren ontspannen. Naarmate we ouder worden, kunnen de lijnen nog steeds zichtbaar zijn, zelfs als ons gezicht in rust is. 

Het gebied net boven de neus en tussen de wenkbrauwen wordt de glabella genoemd en daarom worden fronslijnen ook wel glabellalijnen genoemd.

Waardoor ontstaan fronsrimpels?

Wanneer onze gezichtsspieren herhaaldelijk aan de huid trekken, zal dit een “slijtage” van de huid veroorzaken, en dit zal op termijn bijdragen aan de vorming van permanente rimpels op bepaalde plaatsen. Als we vaak fronsen, kunnen we rimpels krijgen die altijd zichtbaar zijn tussen onze wenkbrauwen. 1

Er zijn veel spieren betrokken bij het fronsen.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan permanente lijntjes is huidveroudering.

Leefstijlfactoren zoals blootstelling aan de zon en roken zullen de huidveroudering en rimpelvorming verder versnellen. 

Het is gemakkelijk om de indruk te krijgen dat alle anderen een glad voorhoofd hebben, vooral als je naar foto’s op sociale media kijkt. Veel van de foto’s zijn echter gefilterd en geven niet weer hoe mensen er werkelijk uitzien.

Kunnen fronslijnen ons zelfvertrouwen en zelfrespect beïnvloeden?

Onze gezichtsuitdrukkingen communiceren hoe we ons voelen. Permanente lijntjes en rimpels kunnen ten onrechte aangeven dat we boos, ontevreden of geïrriteerd zijn.

Dit betekent dat er een discrepantie bestaat tussen wat we voelen en wat we met ons gezicht communiceren. Mensen denken misschien dat we een boze instelling hebben die geheel in strijd is met wie we werkelijk zijn.

Deze kloof tussen onze emoties en gezichtsuitdrukkingen wordt vaak genoemd door mensen die behandelingen voor fronslijnen zoeken. Ze willen de foutieve signalen die hun gezicht uitdrukt corrigeren, dus het gaat niet zozeer om uiterlijk en schoonheid als veel mensen misschien denken. 

Wat voor behandelingen zijn er?

Behandelen met botuline toxine

Wanneer de voorhoofdspieren zich te vaak en te veel aanspannen, kan door middel van botuline toxine de spier worden ontspannen. Doordat de spier als het ware wordt platgelegd, kan deze niet meer worden aangespannen. Dit vermindert en/of voorkomt de voorhoofdrimpels en/of fronsrimpels en geeft vaak ook nog een ontspannen gevoel.

Behandelen met fillers

Soms is het behandelen met botuline toxine niet voldoende. Bovendien vermindert botuline toxine de natuurlijke mimiek in het gezicht, wat niet altijd de voorkeur heeft. (diepe) rimpels kunnen in veel gevallen ook worden behandeld met hyaluronzuurfillers. Deze filler bevat de lichaamseigen stof hyaluronzuur en herstelt het volume en vult de rimpel daadwerkelijk op.

Tijdens een consult analyseert Dr. Robin de behandelgebieden, luistert naar je wensen en stelt gezamenlijk een behandelplan op.

Een botuline toxine- en/of fillerbehandeling duurt vijftien tot dertig minuten. Het resultaat van een botuline toxine behandeling is optimaal na twee weken en is werkzaam voor drie tot vijf maanden. Na deze periode neemt de spierkracht weer toe. Bij fillers is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar en de werking van fillers kan tot een jaar duren. Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, breekt het lichaam een hyaluronzuurfiller vanzelf af.

Voor- en na

Wat kost een rimpelbehandeling?

Voor deze behandeling bespreekt dokter Robin welke behandelmogelijkheden er zijn en geeft een prijsindicatie afhankelijk van de hoeveelheid product er nodig zal zijn voor het gewenste resultaat.

PER BEHANDELING

BEHANDELINGSDUUR

VEILIGHEID

WERKZAAM

Kom als bestaande of nieuwe klant samen met een nieuwe klant en krijg beide €40,- kado.

Maak een afspraak op één van onze locaties en kies daarbij voor deze actie.

Vertrouw op Dokter Robin

Geregistreerd Cosmetisch Arts
Natuurlijk resultaat
Persoonlijke service
Eerlijk advies
Goede ervaringen van cliënten

Onze klanten geven ons een 9,6

“Ik liep al jaren rond met donkere kringen onder mijn ogen en kreeg vaak de vraag of ik moe of ziek was. Dokter Robin legde alles duidelijk uit en deed het beetje bij beetje zodat het niet overdreven zou worden. Ik ben erg tevreden!”

“Na een aantal behandelingen zie ik een grote verbetering; in zowel conditie van de huid als volume; een voller gezicht waardoor ik er minder moe uit zie. Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat! Ik had de stap eigenlijk eerder moeten maken. Dank je Robin!”

“Vanaf mijn 30e, nu al bijna 8 jaar, kom ik regelmatig bij Dr. Robin voor botuline toxine in mijn frons. Hier ben ik altijd heel tevreden over.”

Contact opnemen

Waarom kiezen voor Dokter Robin?

Klanten waarderen enorm zijn oprechte en eerlijke houding

20 jaar geregistreerd Cosmetisch Arts zonder complicaties

Dokter Robin is zeer vakkundig en bekwaam in zijn vak

“Schoonheid heeft vele gezichten en wat jou een individu maakt, zijn dezelfde dingen die jou mooi maken. Dokter Robin van  Dutchinjectables streeft naar een holistische benadering om natuurlijk ogende resultaten te bereiken die in harmonie werken met elk individu.”